Blog: Werken en studeren, hoe doe je dat?

22 november 2019

Blog van

Vossius Consultancy

Naast je werk nog een studie volgen? Voor velen lijkt dit een onmogelijke opgave. Laura van Mil is één van de werknemers van Vossius Consultancy die in deeltijd een masterstudie volgt naast haar baan als consultant.

Laura vertelt wat haar heeft doen besluiten haar werk te combineren met een studie: “Na het afronden van mijn master neuropsychologie heb ik lang getwijfeld over de volgende stap in mijn carrière. Het werken als psycholoog zag ik niet helemaal zitten, afgestudeerden komen toch vaak in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) of het onderzoek terecht. Twee richtingen waarvan ik toch niet heel warm werd. Dit, aangevuld met de krappe arbeidsmarkt, heeft mij doen besluiten me te gaan oriënteren op een aanvullende masterstudie. Ik was op zoek naar een master die meerdere kanten van het zorgsysteem in Nederland zou belichten, en dus wat meer de diepte in ging. Hierbij kwam ik uit bij de 2-jarige masterstudie Zorgmanagement aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam”

Tijdens haar 1e master heeft Laura ook deeltijd gewerkt bij een bedrijf dat ondersteuning biedt aan commerciële bedrijven in de salarisadministratie. Een baan die meer gerelateerd is aan de zorg had echter Laura’s voorkeur. “Zo heb ik eigenlijk via LinkedIn kennisgenomen van Vossius. Na het sturen van een open sollicitatie, met twee daaropvolgende gesprekken, waren zowel ik als het MT enorm enthousiast en ben ik aangenomen! Hierbij combineer ik vier dagen werken (36 uur) met één dag studeren. Op deze studiedag heb ik dan vaak college en werkgroepen of besteed ik wat uren aan het studeren voor tentamens. Helaas loopt dit nog wel uit tot in het weekend, Ha!”.

Werken en studeren kan soms moeilijk zijn om te combineren. De flexibiliteit die Vossius biedt om afhankelijk van de persoonlijke situatie van de consultant de verdeling van werk en studie aan te passen, vind ik enorm fijn. Indien ik minder uren zou willen werken of een dag vrij wil omdat ik in de knoop kom met mijn studie, is dit vaak in overleg goed mogelijk.” Deze flexibiliteit komt onder andere voort uit de ervaring die Vossius hiermee heeft.  Laura is namelijk niet de enige consultant bij Vossius die heeft besloten werken te combineren met een aanvullende studie. “Naast het feit dat je veel hebt aan de kennis en ervaring van collega’s die dezelfde studie volgen, is het met name fijn dat je werkgever je studie in acht neemt in de planning.”

Wat is volgens jou de meerwaarde van het studeren naast je werk? “Verschillende vakken ondersteunen mij in mijn werkzaamheden als consultant. Zo zijn er vakken waarbij verschillende managementstrategieën worden besproken, waarvan bijvoorbeeld organisational behaviour een onderdeel vormt”. Deze kennis neemt Laura mee in haar dagelijkse werkzaamheden. “Kennis die ik opdoe tijdens colleges en werkgroepen kan ik zeker goed toepassen, bijvoorbeeld bij mijn huidige opdracht in het OLVG waar ik bezig ben met het begeleiden en coördineren van werkzaamheden van flexwerkers en decentrale werknemers. Het werkt ook andersom, dingen die ik tegenkom op de werkvloer kan ik ook weer reflecteren aan de verschillende theorieën die besproken zijn op de universiteit.”

“Het werken en studeren vind ik fijn omdat het synergistisch werkt, het ene helpt het andere naar een hoger niveau. Ik zou mensen die twijfelen tussen werken en studeren, de optie om het te combineren zeker aanraden. Ik vind met name de afwisseling heel fijn, en voor mij werkt het!”

Benieuwd naar de mogelijkheden van werken en studeren bij Vossius? Of zit jij nog met vragen over het studeren en werken in zijn algemeenheid? Neem dan contact op met Laura

Laura van Mil
Consultant

+31 (0)6 21 21 33 13
l.vanmil@vossiusconsultancy.nl

Meer weten? Hieronder vind je de meest recente blogs.

Alle blogs lezen?

Vossius wordt onderdeel van de Quoratio Groep

Bron: www.quoratio.nl Bunnik, 26 mei 2020 –  Quoratio…
Richard Hogenhorst Vossius Consultancy

Blog: Eet u ook soep met een vork?

Met een procesoptimalisatie schep je orde in de chaos. Hoe dat in zijn werk kan gaan leest u in dit relaas.
Nelleke Noordzij Vossius Consultancy

Blog: Horizontaal toezicht

Doordat Vossius al menige organisatie heeft geholpen over te gaan op HT, weten we hoe we de valkuilen kunnen vermijden.

“Bij Vossius word ik gestimuleerd om me te ontwikkelen op de manier die bij míj past, daardoor functioneer ik veel effectiever.”

Mirthe Nelissen, consultant bij Vossius.

Schakel vandaag nog een consultant in

Wij helpen u graag met het vinden van de match!


Bij het klikken op Stuur formulier in gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit formulier wordt beschermd met Google reCAPTCHA.